www.mallorcadiario.com

Podemos sense rumb

viernes 30 de agosto de 2019, 04:00h

De del centre ideològic que sempre m’he situat, els extrems, tant pel que fa cap una banda com cap un altre, m’han semblat irresponsables i il·lògics.
VOX em pareix la veu de l’emprenyadura, la veu d’un passat llunyà, que no té sentit ni lloc en el món actual, i esper, sincerament, que sigui un episodi momentani, com ja varen ser el pas per la política de personatges estrambòtics i irreals com Ruiz Mateos o Jesús Gil.

Però avui, per una sèrie de conjuncions astrals, que no acabo d’entendre, l’altre partit que es situa a l’altre extrem de l’arc ideològic, Podemos, governa la nostra comunitat i la nostra illa. Vaja per davant que no crec que podem comparar les dues opcions extremes, ja que la primera, VOX, al manco amb el seu discurs, té unes connotacions molt perilloses, negant, el sistema polític actual espanyol i per tant essent una formació rupturista, proposant un model obsolet d’estat, de societat i de sistema.

Podemos es va presentar com un partit que canviaria el mon, que eliminaria les desigualtats , que ens deixaria una situació ideal, de color de rosa, que conquistaria el cel per tots nosaltres ara em sembla un pollastre sense cap, i totalment descoordinant pel que fa a la política seguida per la formació, una cosa diu Iglesias i altres diferents diuen els podemitas a les autonomies o ciutats, que no tenen cap por de pactar i ocupar la comada i calenteta cadira amb els seus petits privilegis.

Aquí, i a molts d’altres llocs, han fet pactes amb el PSOE, i s’han convertit amb la millor crossa dels de Sánchez, per retornar al poder de molts de llocs i sense tantes exigències ni mirar tant prim com amb el govern central. Tal volta és una estratègia, tant ben feta que se m’escapa, una estratègia de crear estructura, crear quadres fidels al partit des del poder que han aconseguit a l’àmbit autonòmic, per seguir fent més gros el partit, per seguir construint la seva idea d’un partit d’esquerres, basta veure que han col·locat com a directors generals al Govern Balear, això posava ahir la premsa, a una exdiputada per Astúries i un exdiputat a Catalunya, em consta que a la Rioja han anat col·locant gent de Podemos Aragó, i així deu haver més casos. Pel que fa a nosaltres, pareix que han importat polítics per ocupar llocs importants de l’administració.

No em crec que sigui una estratègia predeterminada, sinó que respon a la necessitat de cobrir un gran nombre de càrrecs i que l’estructura del partit, al manco per aquí, ja no donava per més i han recorregut als podemitas o amics de altres comunitats.

Però tot i que aquesta política d’importar càrrecs polítics no m’agrada gens ni mica, el que més ha de preocupar a Podemos, és la falta d’un discurs unitari, aquí i al govern central, una posició crítica a Madrid i aquí pareixen xotets de cordeta, ja que ara per ara, ni piulen ni els senten.

Mal rumb duen els del exjutge Illanñes, que han sacrificat qualsevol crítica pel govern i les seves accions, molt han de fer per que la gesta Francina Armengol no els acabi absorbint, en una situació molt delicada s’han col·locat, ells que tenien que conquerir el cel assaltant-lo, ara són l’artista secundari de la pel·lícula dirigida i interpretada per Francina Armengol.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.