www.mallorcadiario.com

Quan falta el respecte

lunes 29 de junio de 2020, 03:00h

Que és el respecte? Tots el tenim cap a nosaltres mateixos i cap als altres?. Un està a una edat en que s’hauria de tenir clar, i penso que li tinc, cada dia som testimonis de més faltes de respecte, estar en desacord amb una opinió, creença o pensament no s’ha d’expressar menyspreant al que no beu de la mateixa font que un mateix.

Jo sóc el primer que a vegades em deixo emportar per un comportament una mica bel·ligerant en els meus articles que estan escrits sense ànim de lucre, sense rebre cap emolument a canvi, per compartir opinions, sense esperar cap tipus d’aprovació dels lectors i sols per que m’ho varen demanar, vaig voler treure el moix del sac i ho vaig provar, mai he rebut cap indicació de lo que hauria d’ escriure o com ho havia de fer, però sóc conscient que a vegades he estat poc sensible amb qualque personatge del món de la política que no comparteix les seves actuacions.

Alguns diran que és llibertat d’expressió i que només son opinions, no es així, no puc compartir de cap manera les frases que el rapér Valtonyc ha dedicat a Jorge Campos, a S M el Rei i tota la quantitat d’ofenses, provocacions, amenaces de mort i improperis que ha dedicat a molta gent, això no té cabuda en la llibertat d’expressió que al meu entendre és un altre cosa.

És evident que no té res a veure amb els meus escrits que sols expressen un desacord, he criticat i criticaré als polítics que no compleixen amb les seves promeses, als mentiders, als que s’aprofiten de la poltrona que en aquest moment ocupen, als que fan de la política la seva professió perquè segurament no tenen altre modo de guanyar-se la vida, als que no mantenen les formes establertes, als que no tenen dignitat. És cert que hi ha vegades que he fregat la falta de respecte, el mateix respecte que han faltat els polítics amb els ciutadans, amb mi, igualtat de tracte.

En les mateixes famílies es pot comprovar (no en totes) com no es respecten uns als altres, els fills no tracten als pares com es mereixen per la seva condició i com éssers humans, i pares que no tracten bé als fills, enfrontaments, preguntes i respostes inadequades. Una educació que no existia en la meva joventut. Jo mai vaig contestar malament als meus pares, si el pare m’encarregava alguna feina o necessitava qualque cosa, sempre dins la normalitat com no podia ser d’altre manera, jo ho feia i no demanava el perquè, era el pare o la mare qui m’ho demanava, i no podia fallar. Els pares ho donem tot, ara bé, tampoc soc tan estricte amb els meus fills com ho varen ser els meus pares amb jo.

Els majors, ja granadets com jo, tenim un lloc important a la societat, la nostre experiència en el camí de la vida, serveix per ajudar als més joves, sempre disposats a donar i compartir, i evidentment també som mereixedors del màxim respecte.

I tornant al tema dels articles, no crec que la meva opinió dels polítics traspassi la fina línia vermella de lo correcte, intent fer-ho amb energia i convicció, com quasi tots els articulistes, això si, es tan difícil saber elegir i sobretot, saber distingir la doble moralitat que ha vegades, eleva als que la practiquen a pòdiums de fum que s’esvaeixen amb el temps, els que no, sempre estaran al cim de la saviesa

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios